Skip to content

Νόμος 5045/2023 (ΦΕΚ Α’ 136/29.7.2023) για την μείωση ΕΝΦΙΑ – Δυνατότητα διορθώσεων στην πλατφόρμα ΕΝΦΙΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ σημαντική πληροφορία που λάβαμε σήμερα από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία κατόπιν αιτήματός μας, έχει ανοίξει για τις ασφαλιστικές εταιρίες η πλατφόρμα για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις/ τροποποιήσεις των αιτήσεων φορολογουμένων έως και την Τρίτη, 19 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας επιβεβαίωσης των αιτήσεων από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών [Εγκ. 24.615/22.2.2024].

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στις ομάδες σας να ελέγξουν και να τροποποιήσουν αιτήσεις ασφαλισμένων προσώπων που έχουν απορριφθεί ή εγκριθεί λανθασμένα και μετά το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών εντός του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επαναφοράς μίας αίτησης.

Θα σας παρακαλούσαμε να εκμεταλλευτείτε αυτή την επιπλέον δυνατότητα που δίδεται στο διάστημα αυτό και να πραγματοποιήσετε τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή αξιολόγηση των αιτήσεων που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Π. Μαζαράκη, Διευθυντή Πληροφορικής της ΕΑΕΕ, [email protected], 210 33 34 211, 6945 796 060.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *