Skip to content

Μια έξυπνη ασφάλιση που “πουλάει από μόνη της”

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων, το KaizerShop.gr συναντήσαμε μια έξυπνη ιδέα ασφάλισης από την μεσιτική Σ.Ι.ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.

του Νίκου Ξυδά*

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σου προτείνει να ασφαλίσεις για 25 ή 30€ το κινητό τηλέφωνο ή το tablet που πρόκειται να αγοράσεις, για μία σειρά από κινδύνους όπως η θραύση οθόνης, η κλοπή και η πυρκαγιά. Η ασφάλιση διαρκεί για ένα έτος και έχει παγκόσμια κάλυψη.

Ένα τέτοιου είδους προϊόν έχει το χαρακτηριστικό ότι “πουλάει” από μόνο του, καθώς έχει μια πολύ στοχευμένη τοποθέτησηδιαφήμιση στο σημείο αγοράς του ασφαλιζόμενου αγαθού και είναι εξαιρετικά εύκολη η αγορά του (κυριολεκτικά με 1 κλικ). Η πληρωμή του ασφαλίστρου γίνεται  απευθείας στην κάρτα του πελάτη μαζί με την αγορά του κινητού, ενώ οι όροι της ασφάλισης είναι απλοί, κατανοητοί και διαβάζονται σε 2 λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα κατάστημα ηλεκτρικών να πουλά ασφαλιστικό προϊόν για κινδύνους που σχετίζονται με τα κινητά και τα tablets. Αυτή είναι μια πρακτική την οποία συνηθίζουν οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών, είτε με τη μορφή της επέκτασης της εγγύησης (η οποία είναι στην πραγματικότητα ασφαλιστικό προϊόν), είτε με την κάλυψη κινδύνων όπως αυτών που αναφέραμε προηγουμένως.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι η κίνηση της μεσιτικής να συνεργαστεί με το KaizerShop.gr, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των “σκρουτζομάγαζων” (δηλ. των καταστημάτων που οφείλουν την ύπαρξη τους και την κερδοφορία τους στη μηχανή skroutz.gr). Αυτού του τύπου τα μαγαζιά, των οποίων ηγείται το Kaizershop.gr αποτελούν πολύ δυνατούς παίχτες της κατηγορίας των ηλεκτρονικών.

Κάτω από το “ραντάρ” και με μικρή εταιρική φήμη, εκτελούν χιλιάδες παραγγελίες την εβδομάδα και εκατομμύρια ευρώ τζίρου.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη συνεργασία είναι μια αναμφισβήτητα έξυπνη εμπορική ενέργεια.

Και φυσικά ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες συνεργασίες και για τους υπόλοιπους διαμεσολαβητές. Τα “σκρουτζομάγαζα” αντίστοιχου βεληνεκούς δεν είναι λίγα. Υπάρχει περιθώριο και για νέες συνεργασίες. Για τους ενδιαφερόμενους διαμεσολαβητές, μια αξιόλογη περίπτωση αντίστοιχου μαγαζιού με πολύ δυνατά νούμερα είναι το phonegallery.gr.

 

Διαβάστε ειδικότερα για τις καλύψεις:

Τυχαία θραύση κρυστάλλων/οθόνης: 
Δηλώνεται και συμφωνείται ότι με τον κίνδυνο της “Τυχαίας Θραύσης Κρυστάλλων” του παρόντος συμβολαίου καλύπτεται ο κίνδυνος της “Τυχαίας Θραύσης οθόνης ή/και κρυστάλλου κινητού ή tablet”. Σε περίπτωση δε ζημίας από τον κίνδυνο αυτό, καλύπτεται το κόστος επισκευής βάσει των σχετικών τιμολογίων και σε αποδεδειγμένη περίπτωση μη επισκευής θα καλύπτεται η αντικατάσταση του ασφαλισμένου αντικειμένου με ανώτατο όριο το ποσό της ασφαλισμένης του αξίας.

Κλοπή Διαρρήξεως ή Ληστεία 
με την προϋπόθεση προσκόμισης επισήμων εγγράφων από τις κατά τόπους Αρμόδιες Υπηρεσίες (π.χ. Αστυνομία). Γεωγραφικά όρια: παγκοσμίως.
Διευκρίνιση: Σε περίπτωση προσκόμισης εγγράφων από το εξωτερικό απαιτείται η επίσημη μετάφραση αυτών στην Ελληνική Γλώσσα.
• Κατά παρέκκλιση του γενικού όρου του συμβολαίου, Κλοπή θεωρείται η μετά από διάρρηξη ή αναρρίχηση βίαιη είσοδος σε κλειστό και στεγασμένο χώρο ή η απόπειρα βίαιης εισόδου με διάρρηξη ή αναρρίχηση με σκοπό την κλοπή – αφαίρεση ή καταστροφή ασφαλισμένων αντικειμένων ή πρόκληση ζημιών, με την προϋπόθεση να υπάρχουν εμφανή σημάδια παραβίασης στα σημεία εισόδου ή εξόδου.
• Διευκρινίζεται ότι δεν καλύπτονται ζημιές κλέπτου στον παραβιασμένο χώρο.
• Κατά παρέκκλιση του γενικού όρου του συμβολαίου, Ληστεία θεωρείται η αφαίρεση των ασφαλισμένων αντικειμένων με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας κατά του Ασφαλισμένου, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει επίσημη αναγγελία του γεγονότος στις Αρμόδιες Αρχές, ήτοι Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους εδώ.

*Ο Νίκος Ξυδάς είναι Μάρκετινγκ Μάνατζερ στο Underwriter.gr και ιδρυτής του Humble Digital Agency

1 Comment

  1. Avatar

    Κάτι παρόμοιο είχε κάνει νομίζω και η Groupama στο παρελθόν με τον Γερμανό


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *