Skip to content

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο όμιλος της AIG

To υγιές, κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο της AIG Ελλάδος και οι προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, όπως επίσης και η στρατηγική του ομίλου για περαιτέρω διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι κάποιοι από τους λόγους που ώθησαν την AIG Europe να επιστρέψει δριμύτερη στην Ελλάδα, αυτή τη φορά έχοντας αποκτήσει το 100% της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή απλώς επισφραγίζει τη σχέση των δύο πλευρών δεδομένου ότι η AIG Ελλάδος ανέκαθεν πουλούσε τα προϊόντα και ακολουθούσε το underwriting της AIG. Η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση (η AIG  εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Exin και της Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης), δεν πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας εκτός ίσως από το ότι θα της προσφέρει αμεσότερη πρόσβαση στην προϊοντική γκάμα και την τεχνογνωσία του διεθνούς ομίλου.

“H AIG ήταν η ασφαλιστική μας εταιρεία. Η απόφαση να εξαγοράσει το 100% της εταιρείας αντιπροσώπευσης είναι ψήφος εμπιστοσύνης “, δήλωσε μιλώντας στο Underwriter ο Διευθύνων Σύμβουλος Giuseppe Zorgno, που βρίσκεται στο τιμόνι της AIG Hellas από το 2010. “Εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της και στην ικανότητα της εταιρείας  να διατηρεί ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο για πολλά χρόνια, έχοντας μάλιστα περάσει από πολύ δύσκολες συνθήκες (ύφεση, capital controls) –  εμπιστοσύνη επίσης και στα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, που δείχνει η ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η AIG που είχε συνάψει joint-venture με την Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης με ποσοστό 51% το 2004, αποχώρησε από την Ελλάδα το 2016 παραχωρώντας το μερίδιό της στην Εxin του Matt Fairfield, ο οποίος διατηρεί μάλιστα εκ παλαιόθεν φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια Κανελλόπουλου. Μετά την αποχώρηση και των δύο πλευρών,  ο Παύλος Κανελλόπουλος θα συνεχίσει ατομικά πλέον, τη συνεργασία του με την εταιρεία, από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης. 

“Δεν κόβουμε τον ομφάλιο λώρο μας. Η συνέχιση της συνεργασίας με τον Παύλο Κανελλόπουλο, αποδεικνύει ότι τιμάμε και αξιολογούμε θετικά  μια συνεργασία 67 ετών”.

Διαβάστε AIG Ελλάς: Προκαταβάλει το 50% της αποζημίωσης

Στα άμεσα σχέδια της AIG Ελλάδος είναι να ολοκληρώσει την αναβάθμιση των πληροφοριακών της συστημάτων και να αναπτύξει εν γένει τις επενδύσεις της στην τεχνολογίαΗ  εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει και μια σημαντική, γραφειοκρατική διαδικασία  – λόγω του Brexit, θα μεταφερθεί από την αγγλική AIG στη νεοσυσταθείσα AIG Εurope SA με έδρα στο Λουξεμβούργο.  Η AIG UK  θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μεγάλη Βρετανία.

Την αλλαγή του μετόχου γνωστοποίησε χθες με επιστολή του προς τους συνεργάτες ο Giuseppe Jorgno.

Διαβάστε AIG Ελλάς: Δυναμικά στο retail με διευρυμένες καλύψεις και παροχές

Η AIG Ελλάδος δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις περιουσίας, ατυχημάτων, αυτοκινήτων και αστικών ευθυνών. Απασχολεί περισσότερα από 200 στελέχη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και το πελατολόγιό της ξεπερνά τις 500.000 επιχειρήσεις και ιδιώτες. Παραγωγικά κινείται θετικά με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που αναμένεται να διαμορφωθούν πέριξ των 100 εκατ. ευρώ, ενώ στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι η κερδοφορία στο τέλος της χρήσης θα παραμείνει τουλάχιστον στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Η παραγωγή ασφαλίστρων το 2016 προήλθε κατά 60% από το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών της Νότιας – Κεντρικής Ελλάδας, κατά 21% μέσω λογαριασμών μεγάλων πελατών επιχειρηματικών κινδύνων, κατά 11% από το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών της Βόρειας Ελλάδας, κατά 4% μέσω του Direct καναλιού και κατά 4% μέσω άλλων πηγών όπως αντασφάλειες, πελάτες εξωτερικού κλπ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *