Skip to content

Στα περίπτερα: Αρουραίοι με ανθρώπινο εγκεφαλικό ιστό – Είδη πολυτελείας: Ποια ύφεση; – Διάγνωση καρκίνου από τη φωνή – Ο καφές θα θερμάνει μαθητές στην Καρδίτσα

Δημιουργήθηκε ο πρώτος υβριδικός εγκέφαλος αρουραίου με λειτουργικούς ανθρώπινους νευρώνες

Επιστήμονες στις ΗΠΑ μεταμόσχευσαν με επιτυχία για πρώτη φορά ανθρώπινο εγκεφαλικό ιστό σε εγκεφάλους αρουραίων, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο βιοϊατρικής και φαρμακευτικής έρευνας ειδικά στο πεδίο της νευροψυχιατρικής, π.χ. με στόχο τη δοκιμή σε υβριδικούς οργανισμούς νέων φαρμάκων και άλλων θεραπειών για ανθρώπινες παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Είδη πολυτελείας: Καλπάζουν οι πωλήσεις παρά την ύφεση

Το άλμα στις πωλήσεις που ανέφερε η LVMH, η ιδιοκτήτρια των Louis Vuitton και Christian Dior, υποδηλώνει ότι τουλάχιστον ένα τμήμα της οικονομίας παραμένει απρόσβλητο στις κρίσεις που πλήττουν τους λιανοπωλητές – τα είδη πολυτελείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εντοπισμός ασθενειών από την ανάλυση της φωνής μας

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδοτούν την ανάπτυξη μιας εφαρμογής με την οποία θα μπορεί να γίνει διάγνωση διαφόρων ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου από την ανάλυση του ήχου της φωνής ενός ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στην Καρδίτσα ο καφές θα ζεστάνει… τις σχολικές αίθουσες

Ο αντιδήμαρχος Στέφανος Θεολόγης και μέλη της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας μιλούν για το πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης με pellet που παράγεται από υπολείμματα καφέ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *