Skip to content

Ο δραστήριος ασφαλιστικός σύλλογος του Νομού Χανίων

Σε ανοδική τροχιά ο κλάδος Ζωής

Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Χανίων: Οι προτεραιότητες του νέου δ.σ. – “Καπετάνιος” και πάλι ο Δημήτρης Σκιτζής

της Βάσως Βεγίρη

[email protected]

Η προσέλκυση νέων μελών, κυρίως από την πλευρά των πρακτόρων, και η ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση για την επιμόρφωση τόσο των μελών του, όσο και του υπαλληλικού προσωπικού των ασφαλιστικών γραφείων θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Χανίων, που ανανέωσε τη θητεία της στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, κατά πλειοψηφία με την ίδια σύνθεση, παράλληλα με την πάγια προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Το 2017, στο μεταξύ, όπως μας επισημαίνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου, ασφαλιστικός πράκτορας κ. Δημήτριος Σκιτζής, εξελίσσεται θετικά για την τουριστική κίνηση στα Χανιά και κατ’επέκταση και για την τοπική ασφαλιστική αγορά, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις-προσδοκίες, που διατυπώνονταν από τον Σύλλογο στις αρχές της χρονιάς, όπως είχε δημοσιεύσει και το Underwriter.gr σε ρεπορτάζ του τον Ιανουάριο.

“Υπάρχει καλή κίνηση τουριστών, εξελίσσεται καλά και ο κλάδος της κρουαζιέρας – βέβαια οι τουρίστες που έρχονται δεν παραμένουν ολόκληρη ημέρα, παρά μόνο μερικές ώρες, αλλά ακόμη και αυτό δίνει το έναυσμα να γίνονται ασφαλίσεις τόσο των κτηρίων (τουριστικών καταλυμάτων κ.ο.κ.), όσο και αστικές ευθύνες. Επίσης, γενικότερα στην Κρήτη αλλά ειδικότερα στο νομό μας υπάρχει μια παροικία βορειοευρωπαίων με ανεπτυγμένη ασφαλιστική συνείδηση” επισημαίνει ο κ.Σκιτζής (σ.σ: πρόκειται κυρίως για Βρετανούς και Γερμανούς, που ξεπερνούν ήδη τα 2.500 άτομα) και προσθέτει: “Στον κλάδο Ζωής, όπως είναι φυσικό, κινούνται περισσότερο τα agencies εδώ, ιδίως όπως πληροφορούμαι για συνταξιοδοτικά προγράμματα και ασφάλειες Υγείας. Σε σχέση με πέρυσι ανοδικά η ζήτηση για τον κλάδο Ζωής για το νομό, κυρίως γιατί ολοένα και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι οι παροχές των κοινωνικών ταμείων φθίνουν αλλά και επειδή στο νομό μας υπάρχουν και agencies-μεγάλες εταιρείες, που κυνηγούν τη δουλειά καλά”. 

Μείζον πρόβλημα της καθημερινότητας του ασφαλιστικού κλάδου στην τοπική αγορά ήταν, είναι και παραμένει ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις Τράπεζες, τον οποίο ο Σύλλογος πολεμάει με διαμαρτυρίες, επιστολές στα υποκαταστήματα κ.ο.κ., ενώ νέος κόσμος ενδιαφέρεται μεν να μπει στο ασφαλιστικό επάγγελμα-κυρίως στα agencies, αλλά “το θέμα – όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Χανίων – είναι πόσοι θα μείνουν. Γιατί και το επάγγελμα γίνεται απαιτητικό με συνεχείς επαναπιστοποιήσεις κ.ο.κ., αλλά και οικονομικά οι επιβαρύνσεις είναι πλέον μεγάλες (εισφορές, φορολογία κ.ο.κ.)”. Επί του παρόντος, ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αριθμεί στο νομό Χανίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο, περί τα 130 άτομα, μαζί με τα agencies.

Για την ενίσχυση της επιμόρφωσης των μελών του και των υπαλλήλων τους ο Σύλλογος σχεδιάζει την πραγματοποίηση ειδικών σεμιναρίων και προγραμμάτων ΛΑΕΚ (μέσω του ΟΑΕΔ). Παράλληλα ζητεί, όσον αφορά τις σχετικές δράσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση και επιμόρφωση τοπικά, χωρίς να χρειάζεται η συνήθης μετάβαση στο Ηράκλειο, δηλαδή περίπου 150 χλμ. μακριά. Ο Σύλλογος, επίσης, έχει λάβει την απόφαση να μην εμπλέκει ονόματα εταιρειών στις εκδηλώσεις του, οπότε εκ των πραγμάτων βασίζεται σε δικούς του οικονομικούς πόρους και απευθύνεται για επιμορφωτικές δράσεις απευθείας σε επαγγελματίες συμβούλους και ειδήμονες του αντικειμένου. 

Ο Σύλλογος έχει γίνει πλέον τακτικό μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ) με τέσσερις αντιπροσώπους και θα διεκδικήσει δυναμικό “παρών” στη διοίκησή της εν ευθέτω χρόνω. 

Το νέο δ.σ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, που διενεργήθηκαν στις 26 Ιουνίου, και κατόπιν συνεδρίασης των πλειοψηφούντων για τις θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου διαμορφώθηκαν ως εξής;

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Σκιτζής Δημήτριος του Γεωργίου

Αντιπρόεδρος: Κατσούλης Ιωάννης του Χαράλαμπου

Γενικός Γραμματέας: Μουντάκης Δημήτριος του Οδυσσέα

Ταμίας: Περράκης Νικόλαος του Πέτρου

Μέλος: Φραγγεδάκης Θεόδωρος του Παναγιώτη

Εξελεγκτική Επιτροπή

Καλαϊτζάκης Ιωάννης του Εμμανοήλ

Λουφαρδάκη Κυριακή του Γεωργίου

Καστρινάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ)

Σκιτζής Δημήτριος του Γεωργίου

Μουντάκης Δημήτριος του Οδυσσέα

Περράκης Νικόλαος του Πέτρου

Καστρινάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

Όλοι οι εκλεγμένοι τονίζουν πως δεσμεύονται να προασπίσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και να συμβάλλουν στην ανύψωση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *