Skip to content

Ο Βύρωνας Κοτζαμάνης μας μιλά “με απλά λόγια” για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

diaNEOsis Podcasts: To Δημογραφικό Πρόβλημα Με Απλά Λόγια

Στο 18ο μέρος της σειράς podcasts “Με Απλά Λόγια”, συζητάμε με τον καθηγητή Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βύρωνα Κοτζαμάνη για το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας.

Τι πρέπει να ξέρουμε για το δημογραφικό σήμερα; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο; Ποιες θα είναι οι βασικές του συνέπειες; Και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να μετριαστούν;

Στο νέο, δέκατο όγδοο επεισόδιο της σειράς podcasts “Με Απλά Λόγια”, ο καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης μας εξηγεί τις βασικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο, με απλά λόγια.

Από το 2011 και μετά ο πληθυσμός της Ελλάδας σταδιακά μειώνεται. Σύμφωνα με όλες τις προβολές, αυτή η μείωση θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Την ίδια ώρα όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν δημογραφικές προκλήσεις (αν και όχι όλες με την ίδια ένταση).

Τι πρέπει να ξέρουμε για το δημογραφικό σήμερα; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο, ποια είναι η δυναμική, οι τάσεις και ποιες οι προβλέψεις για την εξέλιξή του; Ποιες θα είναι οι βασικές του συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία μας; Και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να μετριαστούν; 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ

Ή να την ακούσετε εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *