Skip to content

Νέα μήνυση των Κάλαμος- Κουδούνης κατά της Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

Οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης να υποβάλουν σε ολλανδικό δικαστήριο νέα μήνυση κατά του επικεφαλής της Exin, Μάθιου Φέρφιλντ, κατηγορώντας τον ότι σκόπιμα προσπαθεί να τους εκδιώξει από το σχήμα και από τις προσπάθειες για την απόκτηση της εταιρείας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Παράλληλα, απαιτούν αποζημιώσεις από τον Φέρφιλντ για ζημιές που δεν προσδιορίζονται, ενώ στη νέα μήνυση οι Κάλαμος και Κουδούνης περιγράφουν με λεπτομέρειες τη συνεργασία τους με τον επικεφαλής της Exin που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου όπου θα κατείχαν ίσα μερίδια.

Σύμφωνα πάλι με τη νέα αγωγή, ο νέος όμιλος θα ενσωμάτωνε το πλειοψηφικό ποσοστό της AIG Ελλάδας, καθώς και το 75% της Εθνικής κατόπιν εξαγοράς, ενώ τα κεφάλαια δόθηκαν από την Calamos Family Partners με μορφή δανείου με τον Φέρφιλντ να εκδίδει προσωπικές εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη αγωγή των Κάλαμος- Κουδούνης κατά της Exin με την πρώτη να υποβάλεται σε δικαστήριο του Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από ένα μήνα και με την οποία ζητούν την αποπληρωμή οφειλών ύψους 41,7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είχαν χορηγηθεί στον Φέρφιλντ μέσω οκτώ δανειακών συμβάσεων.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Φεβρουαρίου έληγε η διορία που είχε η Exin για να υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος το φάκελο με τελικό μετοχικό σχήμα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, όμως, όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.

Αντί αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Exin φέρεται να έστειλε επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία ζητούσε νέα παράταση χρόνου, αναφέροντας πως έχει μαζέψει το 90% του απαιτούμενου κεφαλαίου για την εξαγορά.

Επιπλέον, πάλι μέσω της επιστολής λέγεται ότι ζήτησε συνάντηση με τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της TτE, ώστε να παρουσιάσει τη δομή της συναλλαγής και τους βασικούς συμμετέχοντες στο σχήμα.

Μένει να δούμε στην πράξη κατά πόσο ισχύουν όλα τα παραπάνω και εάν θα δοθεί η παράταση που λέγεται ότι ζήτησε η Exin με όλα να κρίνονται από τη στάση που θα κρατήσει η Εθνική Τράπεζα.

Εάν αποδειχθεί ότι έχει υπάρξει όντως ουσιαστική πρόοδος και μένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί το σχήμα, τότε είναι πολύ πιθανό να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην Exin προκειμένου να αποφευχθεί ένα οριστικό ναυάγιο που θα έδειχνε πως χάθηκαν τόσοι μήνες χωρίς λόγο.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *