Skip to content

Η ασφαλιστική κάλυψη: Ο σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των κίνδυνων μιας επιχείρησης σήμερα

της Θεανώς Τελωνιάτη, Επικεφαλής του Κλάδου Περιουσίας και Ειδικών Κινδύνων της “AIG Europe S.A. (υποκατάστημα Ελλάδος)

Η ζημία στον ισολογισμό μιας εταιρίας, σε μια εποχή κρίσης σε πολλαπλές εκφάνσεις της οικονομικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας, συνιστά λόγο σοβαρής ανησυχίας για πολλά στελέχη εταιριών και η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα τους. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και με τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών να εντείνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρηματίας έχει την ανάγκη να έχει σύμμαχο του μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία που θα αναλάβει την κάλυψη τυχόν εξόδων και αποζημιώσεων, ώστε η επιχείρηση να ανακάμψει και να λειτουργήσει ξανά ή να καταφέρει να μην διακόψει καθόλου τη λειτουργία της, βρίσκοντας άμεσα κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τις  προκλήσεις και να εφαρμόσει πρακτικές που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Η ασφάλιση των  περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης είναι ιδιαίτερα σύνθετη υπόθεση, η οποία απαιτεί αναλυτική καταγραφή και στρατηγική προσέγγιση. Για το λόγο αυτό ο συνδυασμός μιας αξιόπιστης ασφαλιστικής εταιρείας και ενός έμπειρου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι απαραίτητα στοιχεία για την ασφάλιση της επιχείρησης. Προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές αλλά και να αποκατασταθούν άμεσα, είναι καθοριστική και η  χρονική στιγμή που θα αποδοθεί η αποζημίωση, ενώ η πληρότητα της κάλυψης αποδεικνύεται την ώρα της αποζημίωσης, η οποία είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες υλικές ζημιές, πχ την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όσο και τις επιπρόσθετες δαπάνες αποκατάστασης. 

Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, είναι απαραίτητο να καλύπτει το πραγματικό κόστος το οποίο θα κληθεί η επιχείρηση να καταβάλει στην περίπτωση που το κτίριο ή άλλο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης υποστεί ζημία.  Δεδομένων των υψηλών ποσοστών  πληθωρισμού, στην Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η σωστή αποτίμηση ασφαλισμένων αξιών, γιατί έτσι θα μπορέσει  η ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλει στον ασφαλισμένο, την αποζημίωση λόγω υλικής ζημιάς, χωρίς ενδεχόμενη απoμείωση λόγω υπασφάλισης. Επιπλέον η αποζημίωση λόγω απώλειας κερδών καθώς και η αποζημίωση  που προκύπτει από τη διακοπή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας έρχονται να προσφέρουν πλήρη και ολοκληρωμένη κάλυψη εξασφαλίζοντας  και  τα παρακάτω.  

  • Απώλεια πελατών, συνεργατών, προμηθευτών
  • Απώλεια εργαζομένων
  • Απώλεια κύρους και αξιοπιστίας σε επενδυτές, μετόχους και τράπεζες

Στην AIG διαθέτουμε την τεχνογνωσία να αξιολογήσουμε τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχει μια επιχείρηση, καθώς έχουμε πρόσβαση σε βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τις καλύτερες διεθνείς  πρακτικές. Αναλυτικά:

  • Παρέχουμε στους ασφαλισμένους μας επιθεώρηση κινδύνου από πραγματογνώμονα της εταιρίας, προκειμένου να διαπιστωθούν από πριν τυχόν ιδιαιτερότητες.
  • Προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες προκειμένου να μειώσουμε τη πιθανότητα μεγάλης ζημιάς αλλά και να προτείνουμε τεχνικές βελτίωσης, ώστε σε ένα ενδεχόμενο περιστατικό να έχουμε την ελάχιστη απώλεια τόσο σε υλικές ζημίες όσο και σε πτώση τζίρου.
  • Σε περίπτωση ζημιάς ανταποκρινόμαστε άμεσα, ενώ παράλληλα σε μεγάλους κινδύνους, δεσμευόμαστε να προκαταβάλουμε το 50% της αποζημίωσης για άμεση αποκατάσταση αλλά και περιορισμό της ζημιάς.

Ακολουθώντας τη στρατηγική αυτή δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα που παρέχει σε κάθε ασφαλισμένο μας σημαντικές και ουσιαστικές καλύψεις ώστε να μπορεί να νιώθει και να είναι ασφαλής. Με υψηλή τεχνογνωσία στο βιομηχανικό κλάδο περιουσίας, διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια παγκοσμίως  και είμαστε σε θέση να ασφαλίσουμε  από συγκροτήματα γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία έως και βιομηχανίες, εισαγωγικές εταιρείες, έργα υποδομής και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Αναδημοσίευση από το liberal.gr της 14ης Νοεμβρίου 2022

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *