Skip to content

Ευρωπαϊκή Πίστη: αύξηση οικονομικών μεγεθών

Με συνολική αύξηση όλων των οικονομικών μεγεθών του Oμίλου έκλεισε το 2017 για την Ευρωπαϊκή Πίστη «σε μια χρονιά που η ασφαλιστική βιομηχανία ήταν στο μηδέν». Αυτό ανέφερε ο κ. Σ. Βερζοβίτης, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017 την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, τα μικτά ασφάλιστρα άγγιξαν τα 183,6 εκατομμύρια Ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6.6% σε σχέση με το 2016 όταν την ίδια περίοδο η ασφαλιστική αγορά σημείωσε οριακή αύξηση της παραγωγής κατά 0,05%, ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη τα 22,8 εκατομμύρια Ευρώ αντίστοιχα, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 8,4% συγκριτικά με πέρσι.

Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση της καθαρής θέσης του ομίλου κατά 21,4% στα 115,4 εκατομμύρια Ευρώ, ένα «εκπληκτικό ποσοστό», κατά τον κ. Βερζοβίτη, πίσω από το οποίο κρύβεται ο δείκτης φερεγγυότητας της Ευρωπαϊκής Πίστης, ο οποίος είναι με τη σειρά του και αυτός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Συγκριτικά δε με το 2013 πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του αντίστοιχου ποσοστού, «το πιο σημαντικό στοιχείο ενός οργανισμού» κατά τον ίδιο.

Με δείκτη γενικής ρευστότητας 2,5 η Ευρωπαϊκή Πίστη Χάρη διαθέτει την αυξημένη ρευστότητα ώστε είναι σε θέση να στηρίζει άμεσα το σλόγκαν της ‘Πληρώνει αμέσως’, να πληρώνει ζημιές, να διαθέτει τη δύναμη για καλές συμφωνίες, μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά.

Επιπλέον, το 2017 σημειώθηκε αύξηση του Ενεργητικού της κατά 7,7% στα 417,5 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ των ασφαλιστικών προβλέψεων κατά 2,4% στα 273,1% εκατομμύρια Ευρώ και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα 327,6 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 23,8 εκατομμύρια Ευρώ συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2016.

Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφεται αύξηση όλων των οικονομικών μεγεθών, κάτι που οφείλεται σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο στο γεγονός ότι «ξέρουμε που πάμε ή τουλάχιστον που θέλουμε να πάμε, προσδιορίσαμε το πως θα πάμε εκεί και αυτό αποτελεί την κυριότερη δύναμή μας».

Τόνισε δε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο προσανατολισμός του Ομίλου είναι σταθερός, όπως και οι αξίες του, σε όλη τη διάρκεια των σαράντα χρόνων λειτουργίας του και έτσι «σε ένα δύσκολο περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας ένα ρευστό γεωπολιτικό και μακροοικονομικό κλίμα, αποδείξαμε την αντοχή μας και την επιμονή μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων, με θετική προοπτική για το μέλλον. Θέλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια, ξέρουμε τι θέλουμε και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες».

Όσον αφορά τους οικονομικούς στόχους του ομίλου για το 2018, η Ευρωπαϊκή Πίστη στοχεύει στην αύξηση της καθαρής παραγωγής κατά 5%, στη διατήρηση της κερδοφορίας, των εσόδων επενδύσεων και του συντελεστή ζημιών στα επίπεδα του 2017 και στη μείωση των γενικών εξόδων ως ποσοστό επί της παραγωγής κατά 1,4%, του κόστους πρόσκτησης κατά 1,0% και του συντελεστή ακυρώσεων κατά 0,5%.

«Για το 2018 και μεσοπρόθεσμα παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας, η οποία για το 2018 είναι προσανατολισμένη στην άριστη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου ενώ προβλέπει και σαφείς ενέργειες για την περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου», επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Εξήγησε δε πως ο όμιλος διαθέτει τις προϋποθέσεις για να πετύχει τους στόχους του αφού όλοι όσοι εργάζονται σε αυτόν είναι -μεταξύ άλλων- αποφασισμένοι κι «αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν», έχουν την απαιτούμενη «ατσάλινη θέληση» και ενθουσιασμό, ο οποίος αποτελεί τεράστια δημιουργική δύναμη και πηγή έλξης δικτύων πωλήσεων και συνεργατών.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *