Skip to content

ΕΕΑΕ: Αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού προς Ουκρανία

Υπακούοντας, με βαθιά θλίψη και συναίσθηση, στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας για βοήθεια προς τον λαό της Ουκρανίας, η ΕΕΑΕ απέστειλε ιατροφαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης, με τα λεωφορεία που εκτελούν κάθε μέρα, αλλά για πόσο άραγε ακόμη, το δρομολόγιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης, προς την εμπόλεμη ζώνη.

Ακολουθεί η έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ:

Οικογένειες στην Ουκρανία σε άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Προς ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,

Είμαι σίγουρος πως έχετε ήδη μάθει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις. Η κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί πολύ γρήγορα και υπάρχουν ήδη πολλοί άνθρωποι που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, δήλωσε:
«Υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπινες απώλειες και για πολίτες που έχουν αρχίσει να αφήνουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια…Οι ανθρωπιστικές συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό θα είναι ολέθριες. Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο, παρά μόνο καταστροφή για αμέτρητες ζωές.»

Βρισκόμαστε στην Ουκρανία από το 2014, προσφέροντας είδη επιβίωσης και καταφύγιο σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν εσωτερικά στη χώρα. Στην τωρινή κρίση, συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές, τα Ηνωμένα Έθνη και συνεργάτες μας στο πεδίο και στις γειτονικές χώρες, με σκοπό να αυξήσουμε το μέγεθος της βοήθειας που παρέχουμε σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε στιγμή που περνάει.

Ξέρω πως υποστηρίζετε το έργο μας έμπρακτα και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία σας. Εσείς είστε ο λόγος που εγώ και οι συνάδελφοί μου μπορούμε να βρισκόμαστε εκεί που πρέπει, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Δυστυχώς, χρειαζόμαστε ξανά την υποστήριξή σας καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα σπίτια τους.

Θα φροντίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε εξελίξεις προκύψουν
– μέχρι τότε, σας ευχαριστώ για όποια δωρεά μπορείτε να κάνετε. Θα βοηθήσει πολύ.

Federico Clementi
Υπεύθυνος Διαχείρισης Δωρεών Νότιας Ευρώπης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *