Skip to content

ΕΕΑΕ & ΕΕΑ: Αίτημα για παράταση ισχύος ασφαλιστηρίων συμβολαίων λόγω κορονοϊού

Την παράταση ισχύος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζητούν ΕΕΑΕ και ΕΕΑ με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τις προσπάθειες που γίνονται από όλους τους φορείς να ανακοπεί η ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων.

Και οι δυο θεσμοί με ανοικτή επιστολή, πρώτα η ΕΕΑΕ (διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανοικτή επιστολή) και λίγο αργότερα το ΕΕΑ (διαβάστε εδώ την ανοικτή επιστολή), δεδομένων των εξελίξεων, ζήτησαν να παραταθεί η ισχύς των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για ένα χρονικό διάστημα αντίστοιχο με αυτό των απαγορεύσεων.

Η κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει να χειρίζεται καλά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ δεδομένης της κλιμάκωσης των μέτρων και με το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ορατό πλέον στον ορίζοντα, οι πολίτες δε θα είναι σε θέση να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι πολίτες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ΕΕΑΕ και ΕΕΑ ζητούν να υπάρξει η απαιτούμενη ευελιξία στην αγορά, με τον κλάδο να δείξει πρώτος την κοινωνική του ευαισθησία και στήριξη προς τους πολίτες.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *