Skip to content

Δωρεάν προληπτική εξέταση μαστού

Ξεκίνησε από χθες η αποστολή των πρώτων sms στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ‘Φώφη Γεννηματά’». Πρόκειται για τις ηλικίες 45-49 και 70-74 – συνολικά οι νέοι δικαιούχοι είναι σχεδόν 567.000 γυναίκες ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατ γυναίκες.

Καθημερινά γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν σταδιακά με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτική μαστογραφία. Όσες δικαιούχοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο της περιοχής τους και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη διενεργηθεί πάνω από 300.000 μαστογραφίες κι έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα πάνω από 20.000 γυναίκες κάτι που δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες για την πλήρη ίασή τους.

Τηλεφώνημα στο 10201 για την προστασία των ανηλίκων από το bullying

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων 10201, μέσω της οποίας μπορεί να καταγγείλει ένα παιδί, ένας γονιός αλλά και κάθε πολίτης ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας κάθε μορφής εναντίον ανηλίκων. Η γραμμή θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλη την εβδομάδα και θα δέχεται τηλεφωνήματα για περιστατικά που αφορούν όλη την Ελλάδα. Αποστολή της γραμμής είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών, με στόχο την άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί μια ειδική εφαρμογή που έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για την βία και την παραβατικότητα και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία εύχρηστη φόρμα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *