Skip to content

Επιβάτες αεροπλάνων, προσοχή! Αύξηση 30% στις αξιώσεις για χαμένες αποσκευές!

Ο αριθμός των ταξιδιωτών που ανέφεραν απολεσθείσες αποσκευές αυτό το καλοκαίρι αυξήθηκε κατά 30% από το 2019, σύμφωνα με την ισπανική ασφαλιστική εταιρεία Mapfre SA.

του Χρήστου Γαβαλά

Πλέον, είναι γεγονός ότι περισσότερες αποσκευές χάνονται καθώς τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορισμένο προσωπικό, το οποίο και προσπαθεί να συνδυάσει τη διαχείριση των αποσκευών παράλληλα με την αυξανόμενη ζήτηση ταξιδιών.

Ωστόσο, οι περισσότερες απολεσθείσες αποσκευές καταλήγουν να βρίσκονται, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται υποχρέωση για αποζημίωση, τόνισε σε ανακοίνωσή της η ασφαλιστική.

Μάλιστα, ορισμένοι παραθεριστές έχουν πάρει κυριολεκτικά το θέμα στα χέρια τους, τοποθετώντας συσκευές παρακολούθησης στις αποσκευές τους για να παρακολουθούν τα υπάρχοντά τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, η Delta Air Lines Inc. διέθεσε ένα αεροπλάνο χωρίς επιβάτες για τη συλλογή 1.000 χαμένων αποσκευών.

Η KLM, η οποία διαχειρίζεται αποσκευές στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Σίπχολ, λέει ότι οι “χιλιάδες” χαμένες αποσκευές, έχουν πλέον περιοριστεί σε “εκατοντάδες” (!) Όμως το πρόβλημα παραμένει ευρέως διαδεδομένο σε όλη την περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πολλοί επιβάτες έχασαν τις πτήσεις πτήσεις τους ή αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αφήνοντας πίσω τα υπάρχοντά τους.

Τα ρεπορτάζ για το αλαλούμ στο Χίθροου του Λονδίνου, που κάποτε θεωρούνταν πύλη προς την Ευρώπη, είναι καθημερινά. Το αεροδρόμιο ζήτησε πρόσφατα από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να γίνει πιο διαχειρίσιμη η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο!

Ακόμη και επιβάτες με ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να μην μπορούν να σωθούν από τη θερινή μιζέρια που προκαλείται στα αεροδρόμια. Άλλωστε, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τέσσερις στις 10 πολιτικές συμβολαίων δεν προστατεύουν από απεργίες που μπορεί να κηρυχθούν από εργαζομένους, όπως αποκάλυψε στο ετήσιο review της η Ομάδα Καταναλωτών ‘Which?’.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *