Skip to content

Ασφαλιστικές: Το 41,7% των αποζημιώσεων από 1993 έως 2023 πληρώθηκε πέρυσι/ Μισθοί: Η ατυχία του να είσαι μισθωτός στην Ελλάδα/ Ερευνητές στοχεύουν στην ανάπτυξη εμβολίου για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά

Ασφαλιστικές: Το 41,7% των αποζημιώσεων από 1993 έως 2023 πληρώθηκε πέρυσι

Το 1 δισ. ευρώ περίπου προσεγγίζουν οι ζημιές που αποζημιώθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία 30 χρόνια, με τις μισές από αυτές τις αποζημιώσεις να έχουν πληρωθεί τα τελευταία 5 χρόνια, και το 2023, λόγω των δασικών πυρκαγιών και της κακοκαιρίας «Daniel», να αποτελεί μακράν την πιο καταστροφική χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μισθοί: Η ατυχία του να είσαι μισθωτός στην Ελλάδα

Ο μέσος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2009, σε μια συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή άνοδο του πληθωρισμού. To 2023 έκλεισε με τον μέσο μεικτό μισθό να διαμορφώνεται στα 1.257 ευρώ, όταν ο μέσος μισθός ανερχόταν στα 1.379 ευρώ το 2009, κάτι που σημαίνει ότι απέχει ακόμη 122 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ερευνητές στοχεύουν στην ανάπτυξη εμβολίου για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο που θα καταπολεμήσει ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *