Skip to content

Ασφαλίζεται ή όχι ο Αϊ Βασίλης;

Έχετε σκεφτεί ποτέ αυτές τις ημέρες, αν ασφαλίζεται ο Αϊ Βασίλης ή ο Kris Kringle, όπως αρχικά ονομαζόταν και αν ναι, για ποιούς κινδύνους; Για να απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα, επειδή το ψάξαμε, το να είσαι Αι Βασίλης είναι επάγγελμα και όπως όλα τα επαγγέλματα, ασφαλίζεται!

Από την Έλενα Ερμείδου

Ο Αϊ Βασίλης έχει πολλές ευθύνες

Μα, θα ρωτήσει κάποιος, τι την χρειάζεται την ασφάλιση ο Αϊ Βασίλης; Την χρειάζεται, λέμε εμείς, γιατί ο Αϊ Βασίλης έχει μεγάλη δύναμη και συνεπώς μεγάλες ευθύνες. Είτε επισκέπτεται έναν εορταστικό χώρο εκδηλώσεων, είτε στον δικό του χώρο, στο δικό του γραφείο, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που όλοι όσοι εκτελούν το επάγγελμα του Αϊ Βασίλη απαιτείται να έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης.

Μα τι μπορεί να πάει στραβά σε έναν Αι Βασίλη;

Για να δούμε εν συντομία τι μπορεί να πάει στραβά. Καθώς ο Αϊ Βασίλης ποζάρει για φωτογραφίες με παιδιά, μπορεί να στραβοπατήσει, να πέσει και να χτυπήσει κάποιο παιδί το οποίο αν τραυματιστεί, θα χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Αν ο καλός μας Αϊ Βασίλης δεν έχει φροντίσει να προστατευτεί με ένα ασφαλιστήριο ευθύνης μπορεί να βρεθεί υπόλογος απέναντι στον νόμο και να κληθεί να πληρώσει τα τυχόν ιατρικά έξοδα περίθαλψης του παιδιού, αλλά και δικαστικά έξοδα αν λάβει αγωγή π.χ. από τους γονείς και προσαχθεί στο δικαστήριο. Δεν είναι εύκολο χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ η λύπη θα αντικαταστήσει τη χαρά που νιώθει όταν εργάζεται.

Όταν γκρεμίζονται οι πυραμίδες με τα δώρα

Ένα και μόνο λάθος βήμα του Αι Βασίλη, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και λεπτεπίλεπτος, θα μπορούσε να γκρεμίσει τα στοιβαγμένα σε διάφορα σχέδια και….πυραμίδες δώρα μέσα στο πολυκατάστημα. Τα παιχνίδια μπορεί να σπάσουν ή ακόμη χειρότερα, να πέσουν σε κανενός επισκέπτη το κεφάλι. Τα…σπασμένα, πάλι θα κληθεί να τα πληρώσει ο καλός Αι Βασίλης. Π.χ. αξιώσεις για τραυματισμούς ή φθορά εμπορεύματος! Κάποιοι πολύ πιθανά να καταθέσουν αγωγές για επαγγελματική αμέλεια, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε ο Αϊ Βασίλης να είχε εξασκηθεί με τους χώρους του καταστήματος και την διάταξη των αντικειμένων πριν την έναρξη της παράστασης!

Όλα αυτά φυσικά δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων, άρα τι κάνουμε;

Η ασφάλιση γενικής ευθύνης προστατεύει τους Άγιους Βασίληδες από αξιώσεις τρίτων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που μπορεί να προκύψουν από την εργασία τους, είτε εργάζεται ο Αϊ Βασίλης σε ιδιωτικό σπίτι ή σε γραφείο είτε σε εμπορικό κέντρο. Η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης του Άγιου Βασίλη σας προστατεύει από αξιώσεις αμέλειας ή λάθη που σχετίζονται με τις υπηρεσίες σας. Και έτσι ο Αϊ Βασίλης θα μπορεί είναι πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να παραμένει πάντα χαρούμενος στην δουλειά του!

1 Comment

  1. Avatar

    Εξαιρετικό άρθρο και ιδέα.

    Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είχα δημοσιεύσει το 2022 ένα επεισόδιο στο podcast μου «Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ», σχετικά με την ασφάλιση του Αγίου Βασιλη.

    Μια ιστορία που στόχο είχε να παρουσιάσει τους διάφορους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης στους καταναλωτές, μέσα από την ασφάλιση του Αγίου Βασίλη.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *