Skip to content

Ασφάλιση κατοικιδίων online

Η ασφάλιση κατοικιδίου στην Ελλάδα είναι από φέτος γεγονός και ο άνθρωπος πίσω από αυτή τη μεγάλη πρωτοπορία δεν είναι άλλος από τον κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, τον ασφαλιστή που το έβαλε σαν στόχο και το πέτυχε μέσω της Hoolie Foundation, της πρώτης online ασφάλισης για κατοικίδια στην Ελλάδα.

του Χρήστου Γαβαλά  

Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος

Για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου αλλά και για την πορεία του τα προηγούμενα χρόνια στον ασφαλιστικό στίβο που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, μίλησε αποκλειστικά στο Underwriter.gr.

Όπως σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος, στον πυρήνα των αναζητήσεών του έχουν βρεθεί οι εξειδικευμένες ασφαλίσεις και ειδικά αυτές που προσεγγίζουν μειονοτικές ομάδες ενώ ως «κλειδί της επιτυχίας» προσδιόρισε την επιλογή του μεσίτη να ασχοληθεί «με προϊόντα εξατομικευμένα, και πάντα με καθοδηγητή του την εξειδίκευση αλλά και την αγάπη που έχει για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν».

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την άνοδο του πληθωρισμού, ως ανασταλτικού παράγοντα για τη δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού να δαπανά για ανάγκες ασφαλιστικές που δεν είναι πρωτεύουσες, τονίζοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειές του δεν σταματούν και αποκαλύπτοντας ότι σε συνεργασία με τους αντασφαλιστές του, επιχειρεί να ετοιμάσει «το πρώτο ασφαλιστήριο στην ελληνική αγορά, μέσα από το οποίο θα μπορεί να ασφαλιστεί ταυτόχρονα η οικογένεια με το κατοικίδιό τους, ως ισότιμο μέλος αυτής».

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Φωτόπουλου στο Underwriter.gr.

Κ. Φωτόπουλε, είστε ένας ασφαλιστής που είχε σαν όραμα την εξειδικευμένη ασφάλιση. Πώς μπορεί κάποιος να εγγυηθεί πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός ασφαλισμένου σε μια εποχή που αλλάζει τόσο γρήγορα, άρα και οι ανάγκες;

Έπειτα από διεξοδική μελέτη και σχεδιασμό, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία δοκιμαζόταν πολύ σκληρά, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα, δίνοντας αρκετή έμφαση και προσεγγίζοντας με ευαισθησία μειονοτικές ομάδες, π.χ. με ασφαλίσεις που αφορούν στον καρκίνο γυναικών, αλλά και συμβόλαια με καλύψεις για ζώα συντροφιάς. 

Από την αρχή της λειτουργίας της Wise Daedalus, θέσαμε δομημένες βάσεις και με στρατηγική στόχευση επιτεύχθηκαν νέες συνεργασίες, μέσα από τις οποίες γνωρίσαμε εξαιρετική ανάπτυξη.

Προσπαθούμε πάντα να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες των εποχών στις οποίες ζούμε, αλλά και να ικανοποιούμε τον πιο απαιτητικό πελάτη, πάντα μέσα από συνεχή και ενδελεχή ενημέρωση, πράγμα το οποίο μας ώθησε, άλλωστε, στη δημιουργία της Hoolie Foundation, την πρώτη online ασφάλιση για κατοικίδια στην Ελλάδα.  

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας στην ασφάλιση και ποιες αλλαγές διαπιστώνετε με την πάροδο του χρόνου;

Η ενασχόληση με το επάγγελμα του ασφαλιστή προέκυψε από την παρότρυνση του πατέρα μου, αλλά και του φίλου μου και ασφαλιστή, Θανάση Κατσιγιάννη, ο οποίος γνωρίζοντάς με καλά, έπεισε τον πατέρα μου πως αυτό είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει. Στη συνέχεια, ο πατέρας μου έπεισε και εμένα τον ίδιο, κι έτσι εργάστηκα πρώτη φορά ως ασφαλιστής το 1993. Μέσα από αυτό το επάγγελμα, έχτισα σχέσεις ζωής και εξέλαβα την ηθική ικανοποίηση του να μπορώ, μέσα από το επάγγελμά μου, να βοηθήσω κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Και πράγματι, η ευτυχία που μου προσφέρει η δουλειά μου, είναι η μεγαλύτερή μου ανταμοιβή.

Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας πια εντρυφήσει στο επάγγελμα αυτό, είδα πως σε μια εποχή της τεχνολογίας, που εξελίσσεται με ταχύτητες τρομακτικές, όπως και τις ανάγκες του κόσμου που συνεχώς άλλαζαν, χρειαζόταν κάτι καινοτόμο, κάτι να «ταράξει τα νερά». Έτσι, το 2012 αποφάσισα να ιδρύσω την εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Daedalus Life (πλέον Wise Daedalus), ένα εγχείρημα δικό μου, σκοπός του οποίου ήταν η δημιουργία μιας νέας “σχολής” ασφαλιστών που εστιάζεται στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο και τις αρχές υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Η διαφορετικότητα της Daedalus, συνειδητή και ηθελημένη, αφορά την εργασιακή καθημερινότητα, την εξυπηρέτηση των πελατών, το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και πολλά ακόμη.

Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας για έναν μεσίτη ασφαλίσεων; Τί πρέπει να προσέξει και ποιες ισορροπίες να κρατήσει; Ποιος ο στόχος σας για το 2022 και την επόμενη χρονιά;

Δυστυχώς, οι καιροί είναι παράξενοι, και πιο πολύ αναφέρομαι στην κρίση της κλιματικής αλλαγής. Είναι σίγουρο πως θα επέλθουν αυξήσεις ασφαλίστρων παντού, αφού ήδη όλοι οι αντασφαλιστές του εξωτερικού, αναφέρονται για αυξήσεις στον κλάδο γενικών, αλλά και στον κλάδο αυτοκινήτων.

Προσωπικά, θεωρώ πως ένας μεσίτης έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά, ιδίως με προϊόντα εξατομικευμένα, και πάντα με καθοδηγητή του την εξειδίκευση αλλά και αγάπη που έχει για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν. Μόνο έτσι, θα μπορεί να προσφέρει tailor made λύσεις στην αγορά για την οποία εργάζεται.

Είστε η πρώτη Animal Friendly εταιρεία στην Ελλάδα αλλά καλύπτετε ασφαλιστικά και τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους. Κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα σίγουρα. Έχετε στατιστικά να μας πείτε για την ανάπτυξη αυτής της συγκεκριμένης υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια; Και τι προϊόντα πρέπει να περιμένει ο πελάτης ότι θα βρει σε εσάς που θα του είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα και διαφοροποιημένα;  

Αρχικά, για την ομάδα της Daedalus ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα το 2022, το ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε την υπηρεσία ασφάλισης κατοικιδίου στην Ελλάδα, και μάλιστα από κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ασφαλειών κατοικιδίων σε όλη την Ευρώπη, με παροχές στα πιο σύγχρονα πρότυπα των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών. 
Το ότι πλέον μπορεί ο κάθε γονέας κατοικιδίου να αισθάνεται πιο ασφαλής, πληρώνοντας ένα πολύ μικρό ποσό για να εξασφαλίσει την υγεία του πολύτιμου φίλου του από απρόβλεπτες καταστάσεις και έξοδα, από απώλεια διαβατηρίου, έως και εύρεσή του αγαπημένου φίλου του, από νομική προστασία του ιδιοκτήτη, έως και αστική ευθύνη κατοικιδίου, είναι κάτι για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι και νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Στατιστικά, λιγότερο από το 1% των ιδιοκτητών κατοικιδίων έχουν ασφαλισμένα τα κατοικίδιά τους στην Ελλάδα. Στην Αμερική το ποσοστό ασφαλισμένων κατοικιδίων αποτελεί λιγότερο από το 10%, και στην Ευρώπη είναι κοντά στο 8%. Βέβαια, υπάρχουν και χώρες – πρότυπα, όπως η Σουηδία, με λαμπρή ιστορία πάνω σε αυτόν τον τομέα, στην οποία άλλωστε δημιουργήθηκε και το πρώτο ασφαλιστήριο κατοικιδίου. Έπειτα, υπάρχει και η Αγγλία, στην οποία είναι ασφαλισμένα πάνω από το 10% των κατοικιδίων.

Όσον αφορά την πρωτοπορία, εκτός του ότι είμαστε η πρώτη εταιρεία που έφερε την ασφάλιση κατοικιδίου στην Ελλάδα, παρέχουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες για τις οποίες είμαι πολύ περήφανος και πραγματικά θεωρώ ότι μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Μια από αυτές, φυσικά, είναι η κάλυψη “Farewell”, με την οποία δίνουμε τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη κατοικίδιου, όταν χάσει τον αγαπημένο του φίλο από τη ζωή, να διαλέξει μια φιλοζωική οργάνωση, κτηνίατρο, ή κακοποιημένο ζωάκι, όπου στη συνέχεια εμείς δωρίζουμε το ποσό των 200 ευρώ, στο όνομα του χαμένου του κατοικιδίου. Να σημειωθεί πως αυτή η κάλυψη δεν υπάρχει στην ασφαλιστική αγορά, παρά μόνο στον Καναδά, και πρόκειται ο αντασφαλιστής μας να το προτείνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες συνεργάζεται.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματός μας, παρέχουμε κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, επισκέψεις σε ελεύθερο κτηνιατρικό δίκτυο πανελλαδικώς, πράγμα που καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι για έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου, αλλά και πλήρη κάλυψη κουταβιών, εντελώς δωρεάν, για τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής τους.

Έχουμε επίσης λανσάρει, σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού, την πρωτοπόρα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση φυλής σκύλων, που παρέχουμε αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα μας, συνοδευόμενη από μια δανειστική βιβλιοθήκη που προσφέρει όλη τη γνώση που μπορεί να χρειαστεί κάποιος, για θέματα που αφορούν τις ανάγκες της υγείας, φροντίδας, έως και τον χαρακτήρα του σκύλου του.

Τέλος, από 4 Οκτώβρη είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσαμε την εφαρμογή της υπηρεσίας “Buy Now, Pay Later”, που δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των ασφαλίστρων με 4 άτοκες δόσεις!

Φοβάστε καθόλου ότι η διατήρηση του πληθωρισμού θα πιέσει περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, και τί συνέπεια μπορεί αυτό να έχει στην ευχέρειά τους να επενδύσουν στην ασφάλιση, ιδιαιτέρως των κατοικιδίων τους;

Η αλήθεια είναι πως το φοβόμαστε αυτό. Και κυρίως, επειδή η νοοτροπία της ασφάλισης κατοικιδίων δεν έχει ωριμάσει στην ελληνική αγορά, ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με αυτήν την ιδέα ακόμη.

Παρ’ όλα αυτά, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα οφέλη της και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Μαζί με τους αντασφαλιστές με τους οποίους συνεργαζόμαστε, προσπαθούμε να ετοιμάσουμε το πρώτο ασφαλιστήριο στην ελληνική αγορά, μέσα από το οποίο θα μπορεί να ασφαλιστεί ταυτόχρονα η οικογένεια με το κατοικίδιό τους, ως ισότιμο μέλος αυτής. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *