Skip to content

Ανακοίνωση ΠΣΑΣ: Γιατί θα ζητηθεί παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΣ:

Η Διοίκηση του Συνδέσμου είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιήσει στα μέλη της, ότι τα τέως μέλη του Δ.Σ κ.κ. Ιωάννης Στασινόπουλος, Θεόδωρος Μουτάφης, Κάρολος Μαρκουίζος και Παναγιώτης Λελεδάκης, δεν προσήλθαν να παραδώσουν το αρχειακό υλικό που κατέχουν είτε εις χείρας τους, είτε κλειδωμένο εντός του γραφείου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο σύνδεσμος απρόσκοπτα.

Τα μέλη αυτά κλήθηκαν νομοτύπως να προβούν στην παράδοση στις 10/12/2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 – 20:00 , στα γραφεία του Συνδέσμου ενώπιον μάλιστα δικαστικού επιμελητή. Δεν έγινε αυτοπαραλαβή του υλικού, που βρισκόταν εντός των γραφείων, διότι αποφασίστηκε αυτή να γίνει μετά την παρέμβαση του κ. εισαγγελέα επί του θέματος. Παρεμπιπτόντως αναφέρεται ότι η αντικατάσταση της κλειδαριάς του γραφείου έγινε με βάση το πρωτόκολλο της συσταθείσας ειδικής επιτροπής. Κατά τον έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο κλειδωμένα ερμάρια και ο Η/Υ άδειος, με μόνο ένα αρχείο, το οποίο είναι κλειδωμένο όμως με κωδικό, που τον κατέχει μόνον ο τέως Γενικός Γραμματέας. Σ’ αυτόν φυλάσσονται και τα αρχεία των μελών και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής των στοιχείων τους προς τρίτους.

Εκ περισσού αναφέρεται ότι έχει νομίμως ηχογραφηθεί στο τελευταίο αιρετό Δ.Σ. η δήλωση του τέως γενικού γραμματέα κ. Στασινόπουλου ότι δεν θα δώσει τα αρχεία στην Πρόεδρο ούτε και στα άλλα δυο μέλη του τέως Δ.Σ. Αυτά, όπως δήλωσε, θα τα δώσει μόνο στα άνω μέλη, που αποτελούσαν την πλειοψηφία του απελθόντος Δ.Σ.

Πρόκειται περί ποινικών και πειθαρχικών παραβάσεων και, αντίστοιχα, παραπτωμάτων, που έχουν όμως, ως συνέπεια, την μη εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου και την υποβολή αυτού σε δαπάνες εξώδικες και δικαστικές. Αυτές οι πρακτικές δεν συμφέρουν τον κλάδο και είναι καταδικαστέες, αφού θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των μελών, ως ασφαλιστικών συμβούλων, έναντι των συνεργαζομένων με αυτά ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτήν την συναλλακτική αρχή, αφού αντανακλά στο έργο τους προς τους ασφαλισμένους.

Αναγκαστικά για όλα αυτά θα ζητηθεί η επέμβαση του κ. εισαγγελέα και ήδη έχει δοθεί σχετική προς τούτο εντολή σε δικηγόρο, προκειμένου να ενεργήσει τα νόμιμα.

Εκ του Δ. Σ του Π.Σ.ΑΣ
Η Πρόεδρος
Θεοδώρα Γουργούλη

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *