Skip to content

Έμπειρος CEO με εξειδίκευση σε M&A, o Ελληνογάλλος νέος επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από ελληνίδα μητέρα και με οικογένεια εντός Αττικής, είναι ο πρώην CEO των Metlife Ιταλίας και AXA Τσεχίας, Robert Gauci, που αναλαμβάνει το τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη

Ο Robert Gauci έχει σχεδόν 30 χρόνια προϋπηρεσία στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις: 11 χρόνια ως Περιφερειακός Διευθυντής για τη Δυτική Ευρώπη στην AIG, 7 χρόνια CEO της Metlife στην Ιταλία, και άλλα τόσα COO και CEO στην AXA Ιταλίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.

Επί του παρόντος ηγείται του ομίλου της αυστριακής ασφαλιστικής UNIQA Group στην Τσεχία και τη Σλοβακία, σχήμα που προέκυψε από τη συγχώνευση της συγκεκριμένης, με τις εκεί θυγατρικές της ΑXA και με την Αχαΐας Πολωνία, πριν απο ένα περίπου έτος. Ο Robert Gauci είναι ο άνθρωπος που επέβλεψε εξαρχής τη μεγάλη αυτή εξαγορά, τη μεγαλύτερη από αυστριακή ασφαλιστική, έναντι 1 δις ευρώ. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι “απολαμβάνει να ηγείται εταιρικών σχημάτων που δημιουργούνται και μετεξελίσσονται κατόπιν εξαγορών και συγχωνεύσεων” – όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα και με την Εθνική Ασφαλιστική μετά την εξαγορά της από το γιγαντιαίο παγκόσμιο fund CVC Capital Partners.

O εύγλωττος στα ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, κοσμοπολίτης Robert Gauci, μεγάλωσε στο Παρίσι όπου και πραγματοποίησε εκτεταμένες σπουδές στα Οικονομικά και την Τραπεζική. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του είναι Γάλλος που κατοικεί εντός Αττικής, την οποία επισκέπτεται και ο ίδιος συστηματικά μέχρι σήμερα, μαζί με την οικογένεια του (είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και πατέρας ενός γιου). Επι του παρόντος παραμένει στην Πράγα και αναμένεται να λάβει τη νέα θέση στα τέλη του έτους.

Όπως όλα δείχνουν, πολύτιμος “συγκυβερνήτης” του νέου CEO παραμένει ο Σταύρος Κωνσταντάς, από ανάλογα υψηλόβαθμο πόστο, δεδομένης της πολύχρονης επιτυχημένης διοικητικής του πορείας στην Εθνική.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *