Skip to content

Άδωνις Γ. προς Συντονιστές: “Θα δώσουμε πολύ μεγαλύτερο χώρο στην ιδιωτική ασφάλιση”

Γράφει: Χρ. Μωράκη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τίμησε χθες με την παρουσία του το Συνέδριο ΕΣΑΠΕ-Gama Global Hellas, και είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και για την αρχαία Ελλάδα, όπου κατά τα λεγόμενά του, γεννήθηκε η ιδιωτική ασφάλιση!

Περίπου 550 άτομα παρακολούθησαν χθες το συνέδριο ΕΣΑΠΕ- GAMA Global Hellas που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακροπόλεως με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση. Highlight και επιτυχία μεγάλη των Συντονιστών ήταν η φυσική παρουσία και παρέμβαση στο Συνέδριο του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Όποια “γνωριμία” και αν μεσολάβησε για να παραβρεθεί ο Υπουργός είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι δέχτηκε την πρόσκληση – φανταζόμαστε όλοι πόσες τέτοιες λαμβάνει. Όχι μόνο αυτό αλλά η ομιλία που έδωσε, με θέμα την ηγεσία και παραδείγματα από τους αρχαίους Έλληνες δεν ήταν καθόλου τυπική, αλλά κέρδισε τους ακροατές με τη ζωντάνια και το περιεχόμενό της. Τόνισε μάλιστα ότι ο θεσμός της ασφάλισης ξεκίνησε από τις ανάγκες των Ελλήνων πλοιοκτητών και εμπόρων.

Αναφερόμενος στην ελληνική ασφαλιστική αγορά δήλωσε ότι μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη δυναμική και ότι θα έχει “πολύ μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα”. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε να κάνει πολύ περισσότερα για την ιδιωτική ασφάλιση, είπε, από όσα της επέτρεψαν η πανδημία, ο πληθωρισμός και ο πόλεμος:

“Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα με διαφορά. Η κυβέρνησή μας έχει κάνει κάποια πράγματα, όχι όμως όσα θέλαμε και όσα είχαμε υπολογίσει να κάνουμε στην έναρξη της θητείας μας. Και αυτό διότι οι συνθήκες δεν επέτρεψαν μία ομαλή διακυβέρνηση και αρκετοί από τους πόρους που θέλαμε να κατευθύνουμε σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις, μετατοπίστηκαν σε πιο ζέουσες ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία και τώρα ο πληθωρισμός και ο πόλεμος”.

“Γενική μας όμως κατεύθυνση παραμένει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερο χώρο στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλιστική αγορά με πολύ μεγάλη προοπτική και μπορεί τα επόμενα χρόνια με την κατάλληλη ενθάρρυνση να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δυναμική”

Αναφορικά με την αρχή του θεσμού της ασφάλισης ανέφερε τα εξής: “Η αρχαία Αθήνα ήταν μια απόλυτα καπιταλιστική οικονομία, με ολοκληρωτικά ελεύθερη αγορά, δεν είχε ψήγμα σοσιαλισμού. Η έννοια της ασφαλιστικής αγοράς γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα λόγω του ότι τα πλοία, τα οποία αποτελούσαν το βασικότερο μέσο του εμπορίου, είχαν πολύ συχνότερα ναυάγια από ότι σήμερα. Οι εφοπλιστές της εποχής έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να μειώσουν το ρίσκο του κινδύνου που συνεπαγόταν ένα μακροχρόνιο εμπορικό ταξίδι με το πλοίο, για την πώληση και την εισαγωγή αγαθών από άλλες περιοχές στην Αθήνα. Ο τρόπος που είχε βρεθεί ήταν η ασφάλεια του εμπορεύματος σε ασφαλιστικές εταιρείες που έδρευαν γύρω από την Ακρόπολη”.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε τη σημασία της ορθής ηγεσίας, εξηγώντας ότι η λέξη προέρχεται από το “άγω” που σημαίνει οδηγός. Σημείωσε ότι το πρώτο που πρέπει να έχει ένας οδηγός είναι ευθύνη για να πάρει τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή, ενώ υπογράμμισε ότι ο αληθινός ηγέτης μόνο σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να αναδειχθεί. Τέλος, η σχέση του ηγέτη με αυτούς που καθοδηγεί είναι αμφίδρομη, δηλαδή ο ένας διαμορφώνει και επηρεάζει τον άλλο!

Ο διεθνής γκουρού του μάρκετινγκ Σεθ Γκόντιν

Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ είναι παραπάνω απο πιθανό να γνωρίζουν τον αμερικανό Σεθ Γκόντιν που θεωρείται πρωτοπόρος της διαφήμισης και των πωλήσεων. Η πρώτη του εταιρεία αγοράστηκε από την Yahoo! ενώ τα βιβλία του – έχει γράψει συνολικά 17 – φιγουράρουν στις λίστες του Forbes ως τα πιο “influential”, δηλαδή αυτά με τη μεγαλύτερη επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο. Ο Σεθ Γκόντιν εμφανίστηκε χθες και μίλησε αποκλειστικά στο συνέδριο του ΕΣΑΠΕ παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο το οποίο μάλιστα έκανε και δώρο στους υπόλοιπους ομιλητές – λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν γιατί η έκδοση μας αφορά όλους και χθες έκανε ιδιαίτερη αίσθηση για το μήνυμα και το περιεχόμενό της.

Ωστόσο όσοι θέλουν να ακούσουν τι είπε στους ακροατές μπορούν να το κάνουν μπαίνοντας, σε δύο μέρες από σήμερα, στην πλατφόρμα του συνεδρίου όπου μέχρι τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμο, μονταρισμένο, χωρισμένο σε ενότητες και μεταφρασμένο, όλο το περιεχόμενο του Συνεδρίου.

Στην ίδια πλατφόρμα, στην ενότητα extra sessions, είναι ήδη διαθέσιμα επτά, επιλεγμένα και μεταφρασμένα, βίντεο από το τελευταίο, παγκόσμιο και ξακουστό διεθνές ετήσιο συνέδριο “LAMP” της Gama, που φέτος έγινε το Μάρτιο στο Τέξας!! Εκεί θα υπάρχει και μια επιπλέον ομιλία που δεν μεταδόθηκε στο χθεσινό συνέδριο λόγω έλλειψης χρόνου.

Στο τέλος του μήνα όλα τα άνω θα μεταφερθούν στο σάιτ της Gama Hellas όπου και θα παραμείνουν διαθέσιμα για όλα τα μέλη. Υπενθυμίζεται οτι για τις νέες εγγραφές υπάρχει ειδική προσφορά στα 100 ευρώ ενώ οι ανανεώσεις κοστίζουν 155 ευρώ, για πρόσβαση στο πλούσιο, επικαιροποιημένο και μοναδικό στο είδος του διαδικτυακό χώρο της Gama.

To χθεσινό συνέδριο δόθηκε σε δύο γλώσσες και το παρακολούθησαν μέλη του οργανισμού από το Μεξικό, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.  

Καίρια ερωτήματα και τοποθετήσεις στα πάνελ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα δύο πάνελ, το ένα με συντονιστή το Δημήτρη Γαβαλάκη και το άλλο με συντονιστή τον Γιάννη Τοζακίδη.

Στο τελευταίο, άνθρωποι της αγοράς κλήθηκαν να τοποθετηθούν σε ερωτήσεις όπως ” ο συντονιστής ασφαλιστικών πρακτόρων θεωρείτε οτι είναι ηγέτης ή μάνατζερ ή και τα δύο; Και “πώς ηγείστε έχοντας απέναντί σας τρις γενιές πρακτόρων, τους millenials, τους generation x και τους baby boomers;” Συμμετείχαν οι Σταύρος Σταυρόπουλος Συντονιστής Life Solutions, Σταύρος Παπαδόπουλος, Συντονιστής και Διευθυντής Ανάπτυξης εργασιών Generali, ο Γιώργος Ιορδανίδης, Αgency Μanager NN αποκλειστικό δίκτυο και μέλος ΔΣ ΕΣΑΠΕ & Βoard Gama Hellas, και ο Γιώργος Τσιώμος, Συντονιστής και Executive Manager του γραφείου Αγίας Παρασκευής της Allianz.

Σε άλλα δύο βασικά ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν παλιά και νεότερα στελέχη της διεύθυνσης πωλήσεων στο 1ο πάνελ: α) με ποιο τρόπο καταφέρνουν να διαχειριστούν τους ηγέτες των δικτύων τους και να περάσουν τις επιθυμίες και την κατεύθυνση που θέλει η εταιρεία, και β) πώς οι εταιρείες υποστηρίζουν το έργο των συντονιστών στη στελέχωση νέων επαγγελματιών – αφού για να ασκείς ηγεσία πρέπει να έχεις ανθρώπους να ηγείσαι!

Στο πάνελ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντρέας Δημητρίου από την Prime Insurance Κύπρου, 50 χρόνια Διευθυντής Πωλήσεων στο agency, καθώς και οι Νίκος Χουλιάρας (Eurolife FFH) και Σωτήρης Γουγούσης (Generali), οι οποίοι έχουν την ευθύνη μη αποκλειστικού δικτύου.

Όπως πάντα, η εκπληκτική Πρόεδρος της Gama Global (και φίλη της Ελλάδας), Bonnie Goodsman, πέταξε μέχρι τη χώρα μας και χαιρέτισε το Συνέδριο δίνοντας τη δική της ξεχωριστή ομιλία με θέμα “The Covid Leader”. Η Αρχαία Ελλάδα είχε την τιμητική της και στην παρουσίαση του συγγραφέα Αρτέμιου Μυριόπουλου, Managing Director, Linkage Greece & Cyprus, με θέμα ” Ηγεσία με Σκοπό” ενώ ο Farshad Asl, Leadership Expert, Regional Director, Bankers Life μίλησε για το «Transformational Leadership».

Μακάρι να υπήρχε ο χώρος να μεταφερθούν όλα όσα έλαβαν χώρα χθες – δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν και δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια για να προσφέρονται τόσο αξιόλογα πράγματα στους Έλληνες Συντονιστές και μεγάλα συγχαρητήρια στις εταιρείες που στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες με τις χορηγίες τους. Συγχαρητήρια στη Gama Global, στο ελληνικό Board της Gama Global και στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας Φανή Θεοφανίδου, και βεβαίως στην ΕΣΑΠΕ, ίσως το πιο δραστήριο Σωματείο Διαμεσολάβησης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *