editorial
Γράφει: Χριστίνα Μωράκη
Θέμα ημερών είναι να κλείσει (ή όχι) η συμφωνία μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και Πειραιώς – σε κάθε περίπτωση, όπως δείχνουν τα μέχρι ώρα δεδομένα, η απόφαση θα γίνει γνωστή πριν το Σαββατοκύριακο. Συνήθως από τη στιγμή που δημοσιοποιείται μια διαπραγμάτευση είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της, ωστόσο σε τόσο μεγάλες συμφωνίες ακόμη και λεπτομέρειες είναι ικανές να ανατρέψουν τα πάντα, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές.
Οι πιθανότητες βεβαίως είναι το deal να ολοκληρωθεί. Ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, ένα είναι σίγουρο: Ότι το ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχιστεί. Αυτό ισχύει και γιατί το στίγμα ότι θα μπορούσε να πουληθεί έχει δοθεί αλλά και γιατί, εκτός της δύναμής της σε χαρτοφυλάκια, ανθρώπινο δυναμικό και παραγωγικό δίκτυο, τελευταία έχει προσθέσει στη φαρέτρα της και ένα νέο asset:
Αυτό δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό που κατέλαβε στρατηγικές θέσεις το τελευταίο εξάμηνο, σε ανώτατο – ανώτερο επίπεδο και το οποίο έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, θέσει συγκεκριμένη στρατηγική πορεία που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει την Εθνική Ασφαλιστική σε ακόμη καλύτερο επίπεδο.
Η νέα διοίκηση της εταιρείας έχει χαράξει σχέδιο δράσης με στόχο να αντιμετωπίσει χρόνια κωλύματα και να βάλει μπροστά σύγχρονες λειτουργίες ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο του αύριο.
Είτε λοιπόν το deal ολοκληρωθεί, είτε όχι, η Εθνική Ασφαλιστική έχει πορεία, ξέρει που πηγαίνει και αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα για τον πολύπαθο γίγαντα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
No comment yet, add your voice below!