Skip to content

Ενδιαφέρον της Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική – σύμφωνα με το Bloomberg

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής δείχνει να ξαναμπαίνει δυναμικά η Fosun, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία που έχει η Exin για να ολοκληρώσει το μέγα deal των 718 εκατομμυρίων Ευρώ.

Μπορεί η Fosun να “έχασε” πριν μερικούς μήνες το deal από την κοινοπραξία Exin- Calamos δεδομένου ότι η τελευταία είχε κάνει “ανίκητη” προσφορά, όμως τώρα περιμένει στη γωνία την Exin, που  χωρίς την Calamos αδυνατεί να ολοκληρώσει το deal , ώστε να κάνει εκ νέου προσφορά.

“H Fosun ενδιαφέρεται σταθερά να γίνει ο κύριος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η στρατηγική και η ισχυρή αξιοπιστία της Fosun έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε να εξεταστούμε σαν ενδεχόμενο εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει τη συμφωνία” αυτά δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια και ανώτερη αντιπρόεδρος της Fosun, Kang Lan σε ερώτηση του Bloomberg, τονίζοντας ωστόσο πως η Fosun θα «χρειαστεί να επανεκτιμήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν κάνει μια αναθεωρημένη προσφορά».

Ο κινεζικός Όμιλος έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης συμμετοχής της στην Folli Follie και έμμεσα μέσω των Thomas Cook και Club Med. Παράλληλα, συμμετέχει και στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Lamda Development SA, η οποία θα μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού σε πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο.

Πηγή: https://www.bloomberg.com

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *