Skip to content

Ο σπουδαίος Δημήτρης Νανόπουλος μιλά στην ασφαλιστική αγορά

Kανείς δεν πρέπει να χάσει την ομιλία του Δημήτρη Νανόπουλου, από τους μεγαλύτερους έλληνες επιστήμονες Φυσικής και Κοσμολογίας, 4ος στην κατάταξη των συχνότερα αναφερόμενων Θεωρητικών Φυσικών όλων των εποχών

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΣΑΕ), στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με στόχο την ενημέρωση των Μελών του, έχει προσκαλέσει τον κ. Νανόπουλο να μιλήσει την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00΄, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β & Μ Θεοχαράκη» (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα).

Ο τίτλος της ομιλίας του είναι : «Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα – Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο »

Θα ακολουθήσει cocktail στο Café Merlin, εντός του Ιδρύματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε στην συγκεκριμένη εκδήλωση να μην υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα Μέλη του Συνδέσμου. Φυσικά, όπως πάντα, μπορούν να συμμετέχουν και συνεργάτες μη Μέλη του Συνδέσμου με κόστος συμμετοχής 25 €, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Βεβαιώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 (κα Λένα Σιαλαούνη, τηλ.: 210 3334 222, e-mail : [email protected])

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Εταιρίες :

“CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός,
“INTER PARTNER ASSISTANCE” & “MATRIX BROKERS S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί,
“AIG”, “ΕΘΝΙΚΗ”, “ERGO” &“INTERAMERICAN” – Ασημένιοι Χορηγοί,
“AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” – Μεγάλος Χορηγός,
“AON” – Χορηγός.

[box]Ένας κορυφαίος Έλληνας

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα αλλά Ηπειρώτης στην καταγωγή, έχει κατακτήσει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο επιστημονικό στερέωμα.

Καθηγητής Φυσικής με ειδίκευση στην “Θεωρητική Φυσική Υψηλών Ενεργειών” (Φυσική των “σωματιδίων”), διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου. Διετέλεσε ερευνητής στην École Normale Supérieure (στο Παρίσι) και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο 2004, ανεδείχθη 4ος στην κατάταξη των πιο αναφερόμενων Θεωρητικών Φυσικών όλων των εποχών, που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Stanford.

Το 1996, του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του τάγματος της τιμής, της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ τον Μάιο του 2005, έτους αφιερωμένου στον Einstein τιμώντας τα 100 χρόνια της Θεωρίας της Σχετικότητας, απέσπασε για δεύτερη φορά (πρώτη φορά το 1999) το βραβείο του Ιδρύματος Ερευνών της Βαρύτητος, εδρεύον στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

Τον Οκτώβριο του 2006 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ωνάση, ενώ το 2009 απέσπασε από την Ιταλική Εταιρεία Φυσικής το Διεθνές Βραβείο “Enrico Fermi”.

Από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2010 και από τον Ιανουάριο του 2013 έως σήμερα είναι ο Εθνικός Εκπρόσωπος στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN). Από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ.) και από το 2005 έως το 2006 Εθνικός Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Το 1989 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος καθηγητής και όπου από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη.[/box]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *