Skip to content

Νέες προοπτικές για την διαμεσολάβηση» το σημαντικότερο μήνυμα μέσα από την 17η ημερίδα του insuranceforum.gr

Ο Αριστείδης Βασιλειάδης Γεν. Διευθυντής Insurance Innovation
Ο Αριστείδης Βασιλειάδης Γεν. Διευθυντής Insurance Innovation

Μαζική προσέλευση είχε η μεγάλη ετήσια ημερίδα του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation που διεξήχθη την Παρασκευή 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 230 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς έδωσαν το παρόν αποδεικνύοντας πως οι επαγγελματίες του κλάδου είναι διατεθειμένοι να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η κεντρική ομιλία του κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη, CEO της INTERLIFE Ασφαλιστικής, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τις απευθείας πωλήσεις και το επιθετικό μάρκετινγκ των τραπεζών να αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού. Επίσης κ. Βοτσαρίδης ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες επέλεξαν αν θα μείνουν σταθερές στα δίκτυα τους, δηλαδή τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ή αν θα διαθέσουν τα προϊόντα τους μέσω ενναλακτικών δικτύων.

Εν συνεχεία ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας,  CEO της ARAG SE στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στο κατά πόσο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διαβάζουν σωστά τις ανάγκες του πελάτη αλλά και στο σύγχρονο περιεχόμενο της νομικής προστασίας. Ανέφερε πως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον μικρόκοσμο μίας ασφαλιστικής εταιρείας και του έξω κόσμου είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και πως έργο των τελευταίων είναι να υπηρετούν ανθρώπινες ανάγκες διευκολύνοντας την ζωή των καταναλωτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις στελεχών και Γενικών Διευθυντών των 6  εταιρειών-χορηγών που συμμετείχαν στην ημερίδα, οπού έδωσαν το δικό τους στίγμα για το περιβάλλον της διαμεσολάβησης θέλοντας να αφυπνίσουν όσους απαρτίζουν τον κλάδο.

Ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης  της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής, κ. Γεώργιος Τσακατούρας υποστήριξε στο λόγο του πως η Ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να βρίσκετε δίπλα στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος, , cyRM, MBA, Cyber Privacy Risks Advisor CROMAR Coverholder at Lloyds, μίλησε για την σημαντικότητα  του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων & Ασφάλισης.

Ο Αccount Manager της GLASSDRIVE, Περικλής Καραμυτιλιός, μίλησε για τα Κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επόμενη μέρα στην ασφαλή οδήγηση.

Ο κ. Γιώργος Καραβίας, Chief Executive Officer KARAVIAS Underwriting Agency Coverholder at Lloyds, ανέλυσε το πως η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s μπορεί να υποστηρίξει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη νέα εποχή.

Εκτός των ανωτέρω η ημερίδα συμπεριλάμβανε και επιπλέον ενδιαφέροντα θέματα όπως:

Α)  Η Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική Διαμεσολάβηση από την Οικονομολόγο κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

Β) Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων και η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, από τον Οικονομολόγο, κ. Νίκο Κλήμη.

Γ) Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη και τι  πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τον Οικονομικό Σύμβουλο, κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό.

Δ) Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον από τον Σύμβουλο Μάρκετινγκ, κ. Θέμη Σαρανταένα.

Στην ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λάσκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Υποθέσεων, Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ, Αλέξης Ιεροκηπιώτης, Πρόεδρος επαρχιακής επιτροπής Πάφου & Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολλών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών διαμεσολάβησης.

Την ημερίδα υποστήριξαν επικοινωνιακά:

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κλαδικά sites:  Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – undewriter.gr

Κλαδικά περιοδικά:  insuranceworld

Οικονομικά sites:  Euro2day.gr –  sofokleousin.gr  – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Voria.gr, εφημερίδα Μακεδονία

Η Ημερίδα διεξήχθη υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ)

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α)

Τις επόμενες ημέρες μέσα από το insuranceforum.gr θα δημοσιευθούν αναλυτικά ρεπορτάζ για όλες τις θεματικές ενότητες της ημερίδας που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Ο νέος κύκλος των ημερίδων του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation θα συνεχιστεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, με επόμενο σταθμό την Λάρισα στις 28 Μαρτίου 2017 στο Divani Palace Hotel και ώρες 17.00- 21.00.

Όσοι ενδιαφέρονται για αντίστοιχη διοργάνωση αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα μπορούν να απευθύνονται  στην Insurance Innovation, email: [email protected], τηλ.:2312201003 (υπεύθυνος κ. Βασιλειάδης Αριστείδης)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *