Skip to content

Μοναδικό: Η Groupama Ασφαλιστική πληρώνει “πρόστιμο” στους πελάτες της αν καθυστερήσει την αποζημίωση!

Η Groupama Ασφαλιστική εγγυάται στους πελάτες της αποζημίωση εντός 7 ημερών. Εφόσον υπερβεί αυτό το χρονικό όριο, καταβάλει “πρόστιμο” στους πελάτες της αξίας 50 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης!

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
[email protected]

Από τον περασμένο Νοέμβριο, η Groupama Ασφαλιστική εγγυάται ότι ο μέγιστος χρόνος αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς δεν θα υπερβαίνει τις 7 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής του εντύπου «Άμεσος Διακανονισμός Ζημιάς Πυρός και Πρόσθετων Κινδύνων». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον καταναλωτή;

Σε περίπτωση καθυστερήσεων, δηλαδή αν ο χρόνος αποζημίωσης ξεπεράσει τις 7 εργάσιμες ημέρες, η Groupama Ασφαλιστική οφείλει να αποδίδει στον πελάτη της 50 ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης.

Η διεκδίκηση αποζημίωσης μετά το πέρας των 7 εργάσιμων ημερών, ξεκινά μόλις παρέλθει η ημέρα επίσκεψης του πραγματογνώμονα της εταιρείας και η υπογραφή του σχετικού εντύπου.

«H αναβάθμιση των υπηρεσιών μας μέσω της καινοτόμου αυτής ενέργειας, ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες και στις ανάγκες των πελατών μας για άμεση αποζημίωση ” σχολιάζει μιλώντας στο Underwriter.gr ο κ. Δημήτρης Ταταράκης, Τεχνικός Διευθυντής της Groupama, τονίζοντας παράλληλα πως «Η μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή, είναι η κινητήριος δύναμη για εμάς να συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε και να καινοτομούμε στην ασφαλιστική αγορά».

Η ανταπόδοση λόγω καθυστέρησης δίδεται αποκλειστικά και μόνο υπό τη μορφή κουπονιών – δωροκαρτών από συνεργαζόμενα μέλη της εταιρείας, ενώ σε κάθε περίπτωση φτάνει στο μέγιστο των 10 ημερών. Τουτέστιν, δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά την αξία των 500 ευρώ. 

Η παραπάνω ενέργεια είναι μέρος της στρατηγικής προτεραιότητας της Groupama Ασφαλιστική για αύξηση μεριδίου αγοράς στις στον κλάδο Περιουσίας. Η εταιρεία βασίζεται στη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, όχι μόνο ως θυγατρική μιας παγκοσμίως ισχυρής επωνυμίας, αλλά και μέσω της συνεχούς (επί 90 χρόνια) παρουσίας της στην ελληνική αγορά  μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία εξαγοράστηκε σε ποσοστό 100% από την Groupama το 2007.

Από το φθινόπωρο η εταιρεία υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα απλοποίησης και βελτίωσης των διαδικασιών της ενώ αναδιαμόρφωσε ριζικά και τα χαρτοφυλάκια Υγείας και Πυρός. Πλέον, περιλαμβάνονται αποζημιώσεις σε περιπτώσεις βραχυκυκλώματος, ζημιές από φυσικά αίτια, ενώ αλλάζει η μορφή εκτύπωσης του συμβολαίου και το rate για κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας Cocoon:αναδεικνύεται σε επιτυχημένο προϊόν

Με ελάχιστη καταβολή κατ’ έτος για την προστασία της περιουσίας, αποζημίωση από το πρώτο ευρώ (σε αξία καινούργιου) και δυνατότητα εξόφλησης σε 7 εργάσιμες ημέρες, το ανταγωνιστικό πρόγραμμα Cocoon της Groupama Ασφαλιστική διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην εγχώρια αγορά.

Το ισχυρό πλεονέκτημα του προγράμματος, πέρα από την εξασφάλιση ευρέως φάσματος περιουσίας (από την πιο απλή, συνηθισμένη ζημιά έως και την πιο απρόβλεπτη) είναι η εγγύηση αποζημίωσης εντός 7 ημερών που μόνο η Groupama εισήγαγε πριν από 4 περίπου μήνες στα προγράμματα της.

[box] Με τρεις διαβαθμίσεις (Eco, Value και Plus) και κεντρικό σύνθημα «Μικρό, μεγάλο, απλό, αρχοντικό, νεόκτιστο, παλαιότερο, ιδιόκτητο, νοικιασμένο, το σπίτι είναι σπίτι όταν είναι ασφαλές» η Groupama Ασφαλιστική καλύπτει συνολικά 28 κατηγορίες εξασφάλισης της κατοικίας:

Αποκατάσταση ζημιών από ένα απλό βραχυκύκλωμα μέχρι πτώση αεροσκάφους, πυρκαγιά, κεραυνό, πλημμύρα, θύελλα, άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και απώλεια ενοικίου, αστική ευθύνη προς γείτονες και ιδιοκτήτη εμπεριέχονται στις βασικές και προαιρετικές καλύψεις που επιλέγει ο ασφαλισμένος.

Συγκεκριμένα, στις προαιρετικές καλύψεις στις τρεις διαβαθμίσεις του προγράμματος Cocoon προβλέπονται οι ζημιές από «πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι, παγετό, θραύση σωληνώσεων, εργασίες αναζήτησης αιτίας ζημιάς» στην κατηγορία Eco, η «Αστική Ευθύνη όμορων (επιπλέον του καλυπτόμενου ποσού)» και ο «Σεισμός» στην κατηγορία Value και Plus.[/box]

Υγεία: Make More Money με 45% προμήθεια

Πρόσφατα η  Groupama Ασφαλιστική παρουσίασε νέα απλοποιημένη διαδικασία ασφάλισης στον κλάδο Υγείας και, ειδικότερα, στα προϊόντα ισόβιας διάρκειας, (2 προϊόντα και 2 κωδικούς) με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των ασφαλισμένων.  Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε  νέο σύστημα προμηθειών: Με κεντρικό μήνυμα Μ.Μ.Μ. «Make More Money», η εταιρία προσφέρει κοινή και σταθερή για 5 χρόνια προμήθεια για όλες τις ηλικίες, ενώ δίνει τη κίνητρο για επιπλέον αύξηση τον 1ο χρόνο, ανάλογα με το ύψος της νέας παραγωγής. Με παραγωγή πάνω από 30 χιλ. ευρώ, το ποσοστό της προμήθειας θα κυμαίνεται περίπου στο 45%ποσοστό πρωτόγνωρο για την Ελληνική αγορά.

Groupama NOW

H καινοτόμος εφαρμογή Groupama NOW της Groupama Ασφαλιστική έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο! Η εφαρμογή απλοποιεί τη δήλωση τροχαίου ατυχήματος και είναι διαθέσιμη δωρεάν, σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Οι ασφαλισμένοι μπορούν από το smartphone ή το tablet τους, με έξι απλά βήματα, να ολοκληρώσουν τη δήλωσή τους στο σημείο του συμβάντος, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

1 Comment

  1. Avatar

    1ος Τίτλος :
    Υγεία: Make More Money με 45% προμήθεια στον κλάδο Υγείας
    Σχόλιο Γιάννη Περιστέρη : Ωχ!

    2ος Τίτλος :
    Προϊόντα Υγείας ισόβιας διάρκειας, (2 προϊόντα και 2 κωδικούς), με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των ………
    Σχόλιο Γιάννη Περιστέρη : Ωχ! Ωχ!

    Γενική Σημείωση “αναστενάζοντος” Γιάννη Περιστέρη :
    Τα Ωχ ερμηνεύονται διαφορετικά, ανάλογα με τις γνώσεις, τη βούληση & τη κρίση του κάθε αναγνώστη.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *