Skip to content

Η ομαδική ασφάλιση αποτελεί τη μόνη δικλείδα ασφαλείας για εργοδότες και εργαζόμενους

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της έρευνας της MetLife

Η εταιρεία  MetLife, leader στο χώρο των ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας, πραγματοποίησε την πρώτη έρευνα στην Ελλάδα για τις ομαδικές ασφαλίσεις.

Η έρευνα Employee Benefits Trends Study είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες αυτού του είδους και εξετάζει τόσο την πλευρά των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, γεγονός που τη διαφοροποιεί από πολλές άλλες έρευνες της αγοράς. Συμμετείχαν 151 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές & πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης. Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικεφαλής των εταιρειών αυτών (CEO, CFO, HR) και παράλληλα συνομίλησαν με 302 εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

Οι παροχές της ασφάλισης στον τομέα της υγείας και της σύνταξης έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια και αυτές οι συνεχιζόμενες αλλαγές οδηγούν σε μεγάλη αβεβαιότητα τους εργαζομένους. Σύμφωνα με την έρευνα το 96% των εργαζομένων ανησυχεί για την κατάρρευση των συνταξιοδοτικών ταμείων, το 69% για τα ατυχήματα και το 62% για την εκδήλωση σοβαρής νόσου. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης και συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραμονή και την αυξανόμενη παραγωγικότητα των εργαζομένων ή την προσέλκυση ικανών στελεχών.

Η έρευνα της MetLife σχετικά με τις παροχές της Ομαδικής Ασφάλισης δείχνει ότι το 41% των επιχειρηματιών αναζητά τρόπους για να κάνει πιο παραγωγικό το ανθρώπινο δυναμικό. Αξίζει να σημειωθεί πως το 40% προσπαθεί να ενσωματώσει στην ομάδα τους κορυφαίους επαγγελματίες ενώ το 23% των εργοδοτών προσπαθούν να κρατήσουν τους ικανούς στην ομάδα τους.

Η παρουσίαση της έρευνας της MetLife θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου από τον κ.Ossman Charabati, Head of Employee Benefits, MetLife EMEA στο Μουσείο Γουλανδρή – Κέντρο Γαία, παρουσία σημαντικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα.

2 Comments

  1. Avatar

    Με ενδιαφέρει συνάντηση με τον κλάδο ομαδικών Ασφαλίσεων. Θέλω να σας πω που απευθύνομαι και με ποιο προϊόν και αν μπορούμε να συνεργαστούμε. Έχω πιστοποίηση συντονιστή και ασφαλιστή. Το τηλέφωνο μου είναι 6977668822. Ευχαριστώ.

  2. Avatar

    Ε βέβαια και μη ξεχάσετε να πάτε σε συμβεβλημένα με ομαδικό θα έχετε σίγουρα 200% επάνω στις τιμές εις βάρος της τσέπης σας, του εργοδότη σας (και εσάς αν το κόστος επιμερίζετε ή πληρώνεται για τα εξαρτώμενα ) και τέλος του ΕΟΠΠΥ.
    Καλό θα ήταν όταν θα πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο να κάνετε μια ερώτηση.. πόσο θα κοστίσει χωρίς ιδιωτική ασφάλιση και μόνο με ΕΟΠΠΥ μπορεί να εκπλαγείτε..


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *