Skip to content

Αύξηση παραγωγής κατά 5,43% από το πρακτορειακό δίκτυο της Interamerican

Δυναμική ανάπτυξη της παραγωγής στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων εκτός αυτοκινήτου

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η δραστηριότητα του δικτύου συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών της Interamerican, με ταυτόχρονη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της συνεργασίας. Το δίκτυο, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, πέτυχε αύξηση των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων κατά 5,43% έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου, ενώ συνεχίστηκε η ζητούμενη εξισορρόπηση της παραγωγής μεταξύ κλάδου ασφάλισης οχημάτων και λοιπών κλάδων των γενικών ασφαλίσεων, με καταγεγραμμένη παραγωγή 58% στα αυτοκίνητα και 42% στις λοιπές ασφαλίσεις.

Ειδικότερα, οι συνεργαζόμενοι με την Interamerican πράκτορες και μεσίτες είχαν αύξηση εργασιών στις εκτός οχημάτων γενικές ασφαλίσεις της τάξεως του 20%, με τις αστικές ευθύνες αυξημένες κατά 23,46%, τις τεχνικές ασφαλίσεις κατά 286% και τις ασφαλίσεις πλοίων και σκαφών κατά 17%. Το χαρτοφυλάκιο του πρακτορειακού δικτύου, που αριθμεί περί τα 990 συνεργαζόμενα πρακτορεία, φθάνει στα 120 εκατ. ευρώ και η Interamerican έχει ανέλθει στη δεύτερη θέση προτίμησης των συνεργατών, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας. Η εταιρεία βαθμολογείται από τους συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες με 4,22 μονάδες (κλίμακα 0-5) και το 85,8%  δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, βελτιώνοντας τον σχετικό δείκτη κατά 14% από το 2015 έως σήμερα.

«Η προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη συνεργασία και να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα όλων των δικτύων διανομής, στο πλαίσιο της πολιτικής μας να παρέχουμε με κάθε τρόπο που θα ήθελε ο πελάτης τα ασφαλιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, αποδίδει ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα στο πρακτορειακό δίκτυο. Η βέλτιστη σχέση κόστους-ποιότητας και αξιοπιστίας που επιζητούμε, ώστε να είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας ανταγωνιστικά στο σύνολο των παραμέτρων, κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνεργατών, ενώ αναγνωρίζεται και η συνεχής υποστήριξη που παρέχουμε με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και λειτουργίες. Εξίσου σημαντική είναι η υποστήριξη της εκπαίδευσης και  επαναπιστοποίησης των πρακτόρων και μεσιτών, που πλέον συνδέουν τον επαγγελματικό εκσυγχρονισμό τους με την Interamerican» επισημαίνει ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας. Το στέλεχος της Interamerican τονίζει πως η διάσταση που δίνει η νέα στρατηγική της εταιρείας για παροχή υπηρεσιών πέρα από την ασφάλιση, με τη δημιουργία οικοσυστημάτων που αυξάνουν την αξία για τον πελάτη, θα αποτελέσει σύντομα το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με πράκτορες και μεσίτες, όχι μόνο στις γενικές ασφαλίσεις, αλλά σταδιακά και στις ασφαλίσεις υγείας. Στο σχέδιο της Interamerican εγγράφεται  και η ενίσχυση της συνεργασίας με εξειδικευμένους πράκτορες σε επιχειρηματικές και εμπορικές γραμμές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *